RVS compensatoren

Roestvast stalen compensatoren worden ingezet voor het absorberen van bewegingen ten gevolge van thermische expansie van leidingen. Ook zijn ze geschikt voor het opvangen van uitlijningsverschillen en het absorberen van trillingen.

Vermeul levert deze compensatoren onder andere aan de (petro) chemische industrie, raffinaderijen en staalindustrie en beschikt over zeer veel kennis en knowhow met betrekking tot specifieke toepassingsgebieden en eisen die gesteld worden aan roestvast stalen compensatoren in deze industrieën.

De compensatoren kunnen ontworpen worden volgens EN 14917, EJMA of ASME. In eigen regie kan er zelfs tot PED categorie III, module H worden geproduceerd.

Tekeningen, levensduur- en sterkteberekeningen, indien nodig FEA ondersteund, lasdocumentatie, NDO onderzoek, zijn zaken die vooraf worden besproken tussen Vermeul en klant zodat duidelijk is welke documenten uiteindelijk in een Manufacturing Data Book terecht zullen komen.

Ook voor het aansluiten van opslagtanks heeft Vermeul een specifiek programma roestvast stalen compensatoren. Deze Tank Farm Bellows worden geïnstalleerd tussen de opslagtank en het manifold en kunnen zettingen van de opslagtank absorberen. Neem contact op met Vermeul voor de brochure “Tank Farm Bellows”.

 

pressure-balanced
Pressure balanced compensator
Tank Farm Bellow
Tank Farm Bellow